Tänä aamuna lähdettiin Eijan ja Sitkun kanssa kohti Ilmajokea ja tokokisoja.  Eräässä valoristeyksessä, jossa on peltipoliisi kerroin Eijalle saaneeni sakot , joten pitänee taas pudottaa varmuuden vuoksi vauhtia. Toteamus ei ehtinyt teoksi, kun jo tolppa välähti ja niinpä sitä nyt odotellaan kirjettä poliiseilta. Onneksi vauhtia ei ollut kovin paljon yli sallitun, mutta kyllähän se hieman harmitti.

Saavuimme hyvissä ajoin perille, alokasluokka oli vielä menossa. Alokasluokassa olikin taitavia koiria, 5 seitsemästä sai ykköstuloksen ja kaksi kakkostuloksen. Sitten oli vuorossa kolme avoimenluokan koiraa.

Sitten olikin meidän luokan vuoro. Ensin oli tietenkin paikallaolo , josta Sitku suoriutui hyvin, saimme 10 siitä. Vein Sitkun autoon odottelemaan vuoroamme. Olimme viimeisenä vuorossa. Kun odottelimme vuoroamme, huomasin Sitkusta, ettei sillä taida olla paras päivänsä. Se oli hieman poissaoleva ja se rapsutteli itseään (olisiko hirvikärpäset ?) Heti kun lähdimme seuraamiseen, tiesin ettei Sitku ole iskussa. Se seurasi jätättäen ja kesken kaiken rupesi rapsuttaan itseään. Liikkeestä istumisessa se jäi seisomaan , virhe jota se ei ole tehnyt enään vuosiin. Luoksetulo oli taas läpijuoksu. Silloin päätin, että nyt saa meidän osalta koe riittää eli keskeytimme kokeen. Taisivat olla Sitkun vipa kisat, en tiedä riittääkö motivaatio treenata sen kanssa enään tavoitteellisesti, sillä kun alkaa tuota ikääkin jo olla.

Seurasimme EVL:n  vielä lopuksi. Siinä olikin kaksi taitavaa koiraa, voiton vei Kailion Heidi Mettensä kanssa, pisteitä oli kaksi vajaa täydet. Huippupari ! Upeasti suoriutui myös Niskalan Minna Vimmansa kanssa, pisteitä en nyt muista, mutta ykköstulos myös heille.

Lähdimme Eijan kanssa ajelemaan kotiin päin. Lähellä Seinäjokea lähti fasaani parvi ylittämään tietä. Minä tietenkin jarrutin, en viitsinyt ihan tahallaan ajaa lintujen päälle. Siitä vaan seurasi hieman vaaratilanne, kun perässäni roikkui henkilöauto, joka onneksi ei tullut ihan perääni. Kuski taisi kylläkin säikähtää, keskisormi heilahti

Illalla kävimme vielä Metkun ja Sitkun kanssa metsässä lenkillä ja samalla poimin vajaan litran verran suppiksia.