Viime viikonloppuna oli vuotuinen hoffien erikoisnäyttely ja tokokisa Tervakoskella. Lähdimme perjantai-iltana ajelemaan kohti Tervistä.  Meitähän lähti reissuun Heli, Saku ja Metku. Sitku joutui valitettavasti jäämään juoksun takia kotiin. Matka sujui mukavasti, Heli ajoi koko matkan, ei uskaltanut luovuttaa autoaan minun käsiin   Matkalla kävimme ostelemassa hieman ruokaa ja tietenkin karkkia ja pullaa. Ruoka olisi säänyt jäädä ostamatta, kuten kotiin lähtiessä huomasimme eli nehän oli jääneet syömättä. Perillä meitä odottikin kiva mökki, hyvin varusteltu ja hyvällä paikalla. Minä tietenkin heti alkajaiseksi särjin ison kulhon, onneksi se ei ollut suvun perintökalleus ja selvisin asiasta anteeksi pyynnöllä.

Ympäristö oli aivan ihanteellinen koirien kanssa oleskeluun, naapureita ei ollut lähettyvillä ja ihan pihan vierestä meni polku metsään. Tänne täytyy mennä toisenkin kerran.

Lauantaina oli tokokisojen vuoro. Lähdimme turistiksi ja jännittämään tuttujen suorituksia. Ilma oli ihnteellinen tokoiluun, lämpöä 15 ja pilvistä. Koiria olikin ilmoitettu kisoihin ihan mukavasti. Oli hauska seurata hoffien suorituksia, voi hyvällä syyllä sanoa ettei hoffi ole kone vaan se on koira

Tokoilun katsomoa, edessä Heli ja Saku sitten Taru ja kyllä siellä Metkukin on, tuolin alla lepäämässä.

Metku jaksoi koko päivän tosi hienosti. Isot lajitoverit eivät pelottaneet ja ihmiset olivat ihania.

Kokeet kestivät yli neljään. Kävimme kisojen jälkeen paikallisessa pitseriassa syömässä ja sitten jatkoimmekin mökille.

Kävimme pienellä lenkillä koirien kanssa ja Metku purki energiaan pihalla leikkien. Olemme tainneet tulla vanhoiksi, kun iltasella menimme ajoissa nukkumaan, ei vanha jaksa enään valvoa

Sunnuntaille olikin luvattu sitten hieman erilaista keliä kuin lauantaina. Aamusella oli kyllä hieman vaikea uskoa, että päivän mittaan olisi helle. Olimme hyvissä ajoin liikkeellä ja saimme pystytettyä telttamme hyvälle paikalle.

Kuva teltalta näyttelyalueelle.

Hoffeja näyttelyyn oli ilmoitettu 282 kpl. Itse mokasin näyttelyilmoittamisessa, ilmoitin Delin avoimeen, vaikka se olisi vielä päässyt nuorten luokkaan. Vaihto ei enään onnistunut, koska Delillä oli osalistumisoikeus myös avoimeen. Asia kyllä harmitti hieman aluksi. Toisaalta oli mielenkiintoista saada arvostelu Eerolan Tapiolta, joka toimi avoimessa tuomarina. Arvostelu oli ihan hyvä, etuosan liikkeistä Eerola rokotti hieman, antoi EH:n, josta olen kyllä tyytyväinen. Deli esiintyi hienosti, mitä nyt juostessa yritti ohjailla Virveä hieman hiasta kiinni pitäen.

Delin sisko, Iloinen Tuulikello oli ilmoitettu nuortenluokkaan ja hyvällä menestyksellä, saaliiksi tuli oman luokkansa voitto

Iloinen Tuulikello l.Dara

Tico oli myöskin kehässä. Eerolan mielestä Tico oli tänään H:n arvoinen. Tico esiintyi hienosti, kuten aikuisen arvonsa tuntevan koiran pitääkin. Virvestä on kehittynyt taitava händleri, joka saa koiransa esiintymään hienosti.

Muuttuihan se ilmakin päivän aikana. Parhaimmillaan lämpöä oli 30 astetta. Onneksi meillä oli näyttelyteltta, johon saimme koirat varjoon.

Metku oli kovin väsynyt aamupäivän. Uni maistui jopa niin kovin, että kun Metkun kasvattaja Seija yritti tervehtiä Metkua, ei se jaksanut kuin hädin tuskin avata silmänsä. Seijalle taisi jäädä ihan väärä kuva meidän pienestä riiviöstä Se ei todellakaan ole niin rauhallinen yleensä. Myöskin Metkun veli Toivo ja sisko Vappu olivat tulleet käymään näyttelyssä. Oli kiva tavata pentuja sekä heidän omistajia.

Seurasimme näyttelyn loppuun ja lähdimme ajelemaan sen jälkeen kotiin.  Viikonloppu oli tosi kiva. Oli mukava tavata tuttuja ja ennenkaikkia oli hienoa nähdä suuri määrä upeita koiria.

Ensi vuonna uudelleen !