Maanantai aamuna heräsimme hyvissä ajoin ja aloimme suunnitella päivän retkeä. Tarkoituksena oli kiertää Oulangan kanjonin päiväreitti. Se om pituudeltaan 6 km.

Seuraavassa selostus reitistä, se on kopioitu Rukan matkailusivuilta.

Huikeita näkymiä Oulangan kanjonin päiväreitillä!  ympyräreitti, vihreät maalimerkit
Retkellä kuljet vaihtelevien metsien, polveilevien suo-osuuksien ja lampimaiseman läpi huikealle Oulangan kanjonille!
Savilammella voi vielä viivähtää nauttien jokimaisemasta tunnelmallisella autiotuvalla. Ylitä joki riippusiltaa myöten ja patikoi lisäreittinä ihailemaan näkymää näköalapenkiltä. 

Eipä turhaan esitteessä kehuttu maisemia, ne olivat kyllä upeita.

Hyvin koirat ja me jaksoimme mennä reitin. Sää oli lämmin, juuri sopiva retkeilyyn.

Retken tehtyämme keittelimme kahvit meidän retkikeittimellä, tulipahan samalla testattua sen käyttö seuraavaa päivää varten.

Illalla kävimme vielä pienellä lenkillä koirien kanssa ja menimme aikaisn nukkumaan, olisihan seuraavana päivänä vuorossa Pieni Karhunkierros.

Minua kyllä hirvitti hieman nukkumaan mennessä, että kuinkahan jaksan kulkea reitin, en ole kovinkaan usein elämäni aikana kulkenut yhteen menoon niin pitkää matkaa. Tulihan se uni viimein ja eikä edes ruumismadot tuleet uniin. Löysimme nimittäin illalla makualkovin maton alta useita valkoisia toukkia. Tunnistimme ne raadonsyöjämadoiksi ja kun Heli imuroi ja luutusi alkovin lattian löytyi sängyn alta killerissä oleva hiiren raato. Oikeammin siinä oli jäljellä vain hiirennahka, madot olivat hoitaneet hommansa ja syöneet hiiren. Täytyy sanoa, että hieman kyllä inhottii