No jopas on aika kulunut viime päivityksestä. Pitäis tiheämmin kirjoitella, mutta kevät on niin kiireistä aikaa, ettei tahdo ehtiä.  

Olemme käyneet koirien kanssa hieman treenailemassa metsässä jälkeä ja ruutua. Aloitimme treenit vielä lumien ollessa maassa. Tulipa kokeiltua kerran Hondan nelivedon tehokkuus. Eipä sekään ihan kaikesta selviä. Onnistuin jäämään kiinni eräälle metsätielle. Ajattelin parkkeerata auton tienreunaan, jotta satunnaiset ajelijat pääsevät meistä ohi. Tulikin mentyä hieman liian lähelle reunaa ja sinnehän auto humpsahti. Saimme tehdä Helin kanssa hikisen puolituntusen, ennenkuin auto lähti irti. Onneksi koiranomistajan autossa on aina ylimääräistä tavaraa ja tällä kertaa koirien muovinen juoma-astia sai toimia lapiona. Muita työvälineitä ei meillä sitten ollutkaan. Oltiin melkoisen rapasia kun auto lähti irti. Kiitokset Helille avusta !

Hipun sisko Vinka on myöskin ollut meidän kanssa treenailemassa. Vinkalla on vauhtia ja energiaa vaikka Hipulle jakaa. Hyvin Vinka kuitenkin jaksaa keskittyä jäljelle, yleensä jälki on loppunut Vinkan mielestä kesken 

Kävimme maaliskuun puolessavälissä katsomassa Delin luonnetesti Muuramessa. Lähdimme aamulla Annen ja Taikan sekä Hipun kanssa ajelemaan. Matka sujui mukavasti,  pari tuntia siihen kului. Kun saavuimme perille, tulivat Taru Virve ja Deli juuri paikalle. Oli tosi ihana nähdä Deliä sekä tietenkin Tarua ja Virveä. Deli oli pudottanut kaikki karvansa, se oli melkoisen hauska ilmestys pitkine jalkoineen  Deliä ei karvattomuus paljon häirinnyt, vaan se suoritti testin hienosti läpi saaden kokonaispisteitä 196. Osa-alueittaan pisteet :Toimintakyky +1, terävyys +1, puolustushalu +1, taisteluhalu +3, hermorakenne +1, temperamentti +3, kovuus +3, luokse päästävyys +3, laukaisu pelottomuus +++.  Kyllähän olen aina tiennyt, että Deli on upea koira, mutta nyt se on sitten testilläkin todistettu  

Hippu jaksoi hyvin matkan, reippaasti se tervehti uusia ihmisiä ja matkan ajan nukkui takapenkillä. Taikan kanssa ne tulivat myös erittäin hyvin toimeen.

Käymme päivittäin koirien kanssa metsässä lenkillä. Koirat saavat juosta vapaana, energia kuluu. Usein iltasella on Heli koiriensa kanssa meidän mukana. Olen kuullut joskus sanottavan, etteivät hoffit tule kovin hyvin toimeen muiden koirien kanssa, Meidän koirat (5 kpl) todistavat ainakin väitteen vääräksi. Koirie kesken ei esiinny minkaanlaista agressiivisuutta, vaan ne leikkivät välillä ja sitten taas jatkavat juoksemista.

Olemme ottaneet välillä Ossin ja Hipun leikkimään kahdestaan. Niiden leikit sujuvat tosi kivasti. Toivottavasti ystävyys säilyy sitten aikuisenakin. 

Eräänä aamuna lenkillä ollessa saimme muistutuksen metsässä olevista vaaroista. Istuin kannon päälle juttelemaan puhelimeen, kun huomioni kiinnittyi Metkuun, joka tuijotti tiivisti sammalmätästä, välillä kuonoaan lähemmäs työntäen. Arvasin heti mistä oli kyse ja huutoni kuului varmasti Seinäjoenkeskustaan. Lähemmäs mennessä huomasin, että arvaukseni osui oikeaan. Sammaleella köllötteli kyy kita auki valmiina iskemään. Nappasin Metkua pannasta ja vedin sen pois. Käärme lähti heti luikertelemaan pakoon. Säikähdimme varmasti molemmat yhtä paljon  Toivotaan, että tämä jää meidän ainoaksi kohtaamiseksi kyiden kanssa tänä kesänä.

Ensi viikon loppuna lähdemme Hipun kanssakäymään Merikarvialle tapaamaan Hipun velipoikaa Viliä ja muita sukulaisia. Laitan loppuun Hannan laittaman kuvan Vilistä, ihana nähdä heitä pitkästä aikaa.