Lähdettiin sitten Sinin ja Rauhan sekä Sitkun kanssa Kaustisille tokoileen. Olimme kilpailleet edellisen kerran tasan vuosi sitten samassa paikassa. Hieman jännitti, miten Sitku käyttäytyisi kokeissa, ei ollut pahemmin tullut harjoiteltua.

Ilma oli hieno, reilu toistakymmentä lämmintä  ja puolipilvistä. Lähdimme ajelemaan n.puoli yhdeksän aikoihin. Sinin ja Rauhan suoritus oli määrä alkaa kymmeneltä. Ehdimme sinne juuri sopivasti. EVL:ssä kilpaili kolme koirakkoa. Rauhalla ja Sinillä oli katkolla TVA-titteli. Hyvinhän heillä kisa sujui, tuloksena ykkös tulos ja kisan voitto sekä titteli TVA Niin ne vaan toiset osaa.

Meidän luokassa oli myöskin kolme koiraa. Me olimme vuorossa viimeisenä. Paikallaolo sujui Sitkulla hienosti, tuloksena 10 pistettä. Seuraaminen oli ajoittain mielestäni kamalaa. Sitku lähti jopa kesken seuraamisen sivuun haistelemaan . Tuli kyllä takaisin heti käskystä. Tuomari kehui, että Sitkulla on seuraamisen perusta hallussa, pitää paikkansa ja kontaktin hyvin. Saimme siitä peräti 8, joka oli mielestäni yläkanttiin.

Seuraamisen jälkeen oli vuorossa liikkeestä istuminen, se sujui hyvin, tulos 10.

Sitten alkoikin mennä hieman huonommin, luoksetulo ja ruutu 0. Ruudun 0 oli kyllä suurimlta osalta oma moka, mutta luoksetulo oli kyllä ihan Sitkun oma töppäys. Se oli kuin ei olisi koskaan kuullutkaan, että kuuluisi pysähtyä.

Sitkulla on niin kiire ruutuun, ettei jalat ehdi maahan

Noudot onnistuivat hyvin 10 ja 9

Sitten oli vuorossa tunnari, josta olin ihan varma ettei se onnistu, mutta Sitku yllätti ja suoritti liikkeen ihan kuin oppikirjoista. Nuuski jokaisen kapulan ja toi sitten oikean. Kyllä olin onnellinen

Sitten olikin vuorossa kaukokäskyt ja siinä Sitkulle iski väsy, se ei olisi millään viitsinyt nousta ylös, sain käskeä muutaman kerran ylimääräistä.

Kokonaispistemäärä meille tuli 209 eli kolmostulos  ja olimme luokkamme toisia.

Ensi lauantaina olisi vuorossa uusi koe, mutta olisi ehkä viisaanpaa jäädä menemättä, eihän viikossa saada virheitä korjttua.