Pieni Karhunkierros, 12 km, ohjeellinen kulkuaika on 5 - 6 tuntia. Reitti kulkee kansallispuiston eteläkärjessä. Sen lähtö- ja päätepisteenä on Juuman pysäköintialue. Reitti on vaikeakulkuinen ja vaativa. Oulangan Pieni karhunkierros on hienojen maisemien päiväreitti Kitkajoen varressa. Reitillä on 3 riippusiltaa, pitkoksia ja portaita.

  • Reitistä on tehty esite, jonka kartan voi tulostaa -> Pieni Karhunkierros -kartta (pdf-tiedosto, 205 kt). Esitettä on myytävänä asiakaspalvelupisteissämme.
  • Palvelut: Siilastupa, autiotupa ja Myllykosken päivätupa (Kuusamon kaupungin ylläpitämä), Juuman palvelut
  • Nähtävää: Niskakoski, Aallokkokoski, Jyrävä, Kallioportti ja Myllykoski. Myllykoskella on vanha entisöity myllyrakennus Myllytupa.

 

Aamulla ilma oli jälleen hieno. Juuri sopiva lähteä vaeltamaan Pieni Karhunkierros. Meidän mökkihän oli aivan lähtöpaikan vieressä.

Ensimäinen pysähdyspaikka oli Myllykoski. Seisoskelimme hetken kosken partaalla ja ihastelimme kosken kumua.

Siittä matkamme jatkui eteenpäin, jouduimme ylittämään toisen kerran riippusillan.

Koirat ylittivät yleensäkkin hyvin jokaisen riippusillan ja samoin kaikki pitkospuut ja rappuset.

Matkalle sopi monelaisia maisemia. Maasto oli hyvin vaihtelevaa. Kiersimme reitin vastapäivään. Matkalla oli rappuset, joissa oli 225 askelmaa. Me laskeuduimme raput, olisi ollut varmaan tosi kova urakka kiivetä ne.

Viimeinen kilometri tuntui kyllä 100 km pituiselta.

Olimme varanneet jo edellisenä iltana rantasaunan ja lähdimmekin heti mökille saavuttua sen lämmitykseen.

näkymä saunan kuistilta.

Kyllä oli ihana mennä saunaan ja uimaan kovan päivän jälkeen. Kun menimme mökille, meni Metku heti sängyn alle nukkumaan ja se pysyi siellä aamuun asti (hiiren raato oli jo pois)