Ei voi kuin ihmetellä tuon Metkun energiaa. Vaikka meillä on ollut useita hoffeja, on Metku ehdottomasti energisin koiramme. Aina missä tapahtuu on Metku nenineen ja hampaineen paikalla. Ja jos ei tapahdu, panee Metku tapahtumaan . Hoffeista sanotaan, että omistajalta vaaditaan huumorintajua ja se pitää kyllä paikkansa.  Mitenpä muuten voisit suhtautua, kun olet siivonnut huoneen perusteellisesti ja kun seuraavan kerran menet sinne on lattialle silputtu sanomalehtiä ja teurastettu pehmolelu. Eipä siinä voi kuin siivota lattiat uusiksi, ja tietenkin Metkun "avustuksella"  Tai kun ostat rasiallisen lusikkaleipiä ja työnteon ohessa haaveilet päiväkahvista piparien kera. Kun sitten menet keittiöön löytyy rasia tyhjänä lattilta ja Metku istuu hyvin viattoman, mutta niin tyytyväisen näköisenä .   Eräänä päivänä yllätin Metkun keittiöstä syömästä vehnäjauhoja, jotka olin unohtanut pöydälle. Tietenkin vehnäjauhot olivat levinneet pitkin keittiön lattiaa ja Metkun naama oli ihan jauhojen peitossa Ja kun löydät rintsikkasi takapihalta ja lenkkarin toista kenkää et sitten löydä mistään. Lenkillä ollessa saa varoa, ettei lennä nurin kun ne innostuvat Sitkun kanssa leikkimään leikkiä "kumpi osuu paremmin mammaan kovemmalla vauhdilla?" Tai kun Metku päättää, ettei lenkki ollut tarpeeksi pitkä eikä suostu tulemaan autoon, ennen kuin olet menettänyt hermosi ja saanut ne takaisin ja lahjot koiran tarpeeksi hyvin, jotta autokyyti kelpaa. Aamulla kun Metkua ei enään nukuta se menee kiusaamaan Rafaa niin, että Rafa hermostuu ja alkaa haukkumaan niin, että varmasti herään. Lapset tykkäävät   kun ovat kotona käymässä, Metku herättää heidät aamulla avaamalla huoneiden ovet ja hyppää iloisena sänkyyn ja pesee kasvot.

Mutta on se vaan niin ihana Se on maailman  ihanin ja hurmaavin koira.  Kaikki sen vinkeilyt unohtuu, kun se tulee viereen ja alkaa "jutteleen".  Ja kun se heiluttaa häntäänsä, heiluu koko takapää niin että hyvä että koira pysyy pystyssä. Osaa se kyllä joskus totellakkin ja silloin kun se katsoo sinua silmiin ja aivan selvästi sanoo, että enkös ollutkin fiksu? Sillä on myöskin hauska tapa, se kuljettaa milloin mitäkin tavaroita minulle, esim.kaukosäätimiä, vaatteita, kenkiä yms.

Sitku tuntuu niin aikuiselta ja järkevältä Metkuun verrattuna, vaikka ei ole kauan kun Sitku oli se meidän perheen "höppänä" Sitkua kyllä ottaa joskus päähän Metkun häslääminen ja silloin se hieman komentaa pikkusiskoaan, joskus paremmalla ja joskus huonomalla menestyksellä.