Pakkasin perjantaina koiralaumani autoon ja suunnistin kohti pohjoista. Tarkoituksena oli viettää viikonloppu kera rakkaitten siskojen. Matka sujui mukavasti, kiitos kirjastolaitoksen ja äänikirjan. Matkaa haittasi hieman runsas poliisien esiintyminen, meitä tuli vastaan sopivin väliajoin kolme moottoripyöräpoliisia ja nelja maijaa. Joko minulla oli hyvä tuuri tai sitten olen oppinut ajamaan rauhallisemmin, kun ei ylinopeussakkoja tullut Perille pääsimme hyvissä ajoin illalla. Pirkko-.sisko saapui heti meidän perään. Ilta kului jutellessa ja koirat nauttivat, kun saivat olla pihalla. Metku sai muutaman hoffihepulin, Sitku ja Rafa tyytyivät ihmettelemään, että kyllä tuo kakara on kummallinen Metku ja Pirkon Pekko-käppänä tulivat hyvin toimeen, juoksivat pihalla toisiaan takaa ajaen. Olihan minulla sankokin mukana, johon oli tarkoitus poimia viinimarjoja. Linnut olivat ehtineet ennen minua, joten eipähän tarvinnut vaivautua pensaisiin.

Lauantai-aamuna saapui Kaisu-sisko. Valitettavsti pikkusiskomme ei päässyt paikalle työesteiden takia.  Lähdimme hyvissä ajoin kohti Liminkaa ja näyttelyä. Pekko ja Rafa jäivät kotiin, Metku otettiin mukaan kisaturistiksi. Ensitöikseni näyttelyalueella täytyi käydä ostamassa Sitkulle panta, edellisestä näyttelykerrasta oli  vierähtänyt aikaa ja näyttelypanta oli päässyt hukkumaan   Pian paikalle saapuivat myöskin Martti, Ritva ja Baxi. Oli tosi ihana nähdä heitä. Baxi ei kyllä paljon minusta perustanut, Metku tuntui kiinnostavan paljon enemmän, samoin Sitku, joka eri kyllä piitannut paljon Baxin lähentely yrityksistä.

Tuomari oli aika kriittinen, kukaan uros ei hänen mielestään ansainnut  Erimiä. Baxi oli käyttöluokan ainoa edustaja ja sai EH:n.

Baxi odotteleen vuoroaan arvosteluun.

Martti ja Baxi tasatahtia

Sitku oli nartuissa käyttöluokan ainoa edustaja. Saimme ERImin ja jatkoimme paras narttu kehään.

Paras narttu kehässä ei tuomari meitä kauan pidätellyt, voiton ja toisen sijan veivät veteraaniluokan nartut ja Sitku oli kolmas. Koska edellisillä koirilla oli jo sertit, siirtyi se Sitkulle. Se olikin Sitkun ensimäinen serti Sitku taitaa olla kuin viini, joka paranee vanhetessaan.

Näyttelyn jälkeen lähdimme kahville Martin, Ritvan ja muutaman muun hoffiihmisen kanssa. Juttua riitti kovasti,  tietenkin koirista. Tässä vaiheeessa siskoni olivat varmaan sitä mieltä, että kaikkeen sitä tulee lupauduttua Jutuista suurin osa oli sellaista, etteivät he tienneet mistä puhuimme, mielessä kävi varmasti, että hulluja nuo koiraihmiset. Reippaasti he jaksoivat olla ja kuunnella, eivät yhtään juonitellleet Kahvien jälkeen lähdimme paikalliseen ostoskeskukseen. Pitihän meidän syödäkkin, joten menimme paikalliseen rossoon syömään, ei olisi kannattanut ruoka ei ollut kummoista. Toisaalta, ainahan on mukava syödä toisen laittamaa ruokaa. Ilta sujui saunoen ja jutellen.

 

Sunnuntaina oli hieno ilma. Istuskelimme pihalla ja grillasimme. Samalla seurasimme Metkun touhuamista. Metku on hieman "onnellinen" koira. Se keksii leikkikalun itselleen vaikka puun lehdestä Kyllä pennun elämä on ihanaa, kaikki on uutta ja jännittävää.

Vahtikoirat töissä

Olisihan siellä pitenpäänkin viihtynyt, mutta pitihän sitä kotiinkin lähteä ajelemaan. Ja taas matkalla tuli pari poliispartiota vastaa Sain matkalla mukavan viestin, Baxi ja Martti olivat saavuttaneet Kokkolassa jälkikisoissa JK2:n.

Viikonloppu oli mukava. On aina kiva nähdä siskojaan sekä tavata koiraihmisiä.