On se vaan hyvä, että on koirat olemassa, jotka pitävät minutkin liikkeessä. Ei varmaankaan tulisi käytyä niin paljon lenkillä jos ei koirat vaatisi. Varsinkin Metku pitää huolen, että päivittäiset liikunta-annokset on saatava.

Yritin tiistaina luistaa aamulenkistä, olisi muka ollut niin paljon tekemistä. Käytin koirat aamupissalla takapihalla ja uppouduin kirjanpitoon. Kuulin kyllä toisella korvalla, että Metku puuhastelee jotain toisaalla, mutta en kiinnittäänyt asiaan sen enempää huomiota. Olisi pitänyt Hetkenkuluttua keittiöstä kuuului rysähdys ja kun menin paikalle oli näky melkoinen. Keittiönlattialla oli rikottuja kananmunia (15 kpl) ja Metku tallusteli onnellisena munien keskellä. Kun tulin keittiöön, arvasi Metku, että nyt ei taida hyvä seurata. Se livahti ohitseni olohuoneeseen ja jätti jälkeensä kivat munatassujäljet. Sitku tuli perässäni keittiöön ja alkoi onnellisena syömään kananmunia. Eihän siinä sitten auttanut kuin hakea luutu ja alkaa luutuamaan lattiat. Tulipahan samalla hieman siivottua.

Tämän jälkeen ajattelin, että taitaa olaa parasta lähteä koirien kanssa lenkille

Eilen illalla olimme Metkun kanssa Ilmajoella tokotreeneissä. Olemme käyneet siellä nyt pari kertaa ja vielä on kuusi kertaa jäljellä. On kiva olla vaihteeksi ohjatuissa treeneissä. Saa uusia ideoita treeneihin ja Metkulle tekee hyvää olla uusien koirien kanssa. Rotukirjo on laaja, kahta saman rodun edustajaa ei ole. Eilen illalla tuli taas mieleen, että voisihan sitä harrastaa jotain siistiä sisälajia. Pakkasta oli vajaa 15. Varpaat ja sormet meinasivat jäätyä, mutta koiria ei pakkanen tuntunut haittaavan. Otimme luoksetuloa ja maahanmenoa. Metku on oppinut aika hyvin odottamaan kutsua ja vauhtia sillä on luoksetulossa ihan kiitettävästi. Otimme vauhtiharjoittelua ja sitten erikseen oikeaan paikkaan hakeutumista.

Maahanmeno Metkulla onnistuu seisomisesta hyvin, mutta istumisesta maahan ei oikein vielä onnistu ilman auttamista.

Tänään koirat joutuvatkin olemaan useamman tunnin keskenään, saas nähdä miten varsinkin Metku aikansa käyttää.