Riisitunturin kansallispuisto on parasta koillismaalaista tunturi- ja vaaraluontoa. Arvokkainta Riisillä ovat tunturin kupeita värittävät rinnesuot ja henkeäsalpaavinta sen huipulta avautuvat laajat näkymät Kitkajärville ja Posion metsämaisemiin. Lumistakin lumisempi tykkymetsä näyttää siniseltä ja salaperäiseltä kuutamoyössä.

Riisitunturin reitistö soveltuu parhaiten parin päivän retkiin. Suosituimpia käyntikohteita ovat Riisitunturin huiput sekä reittien varrella olevat maisemakohteet. Riisitunturin uusimmat päiväreitit ovat Riisin Rietas ja Riisin Rääpäsy. Talviaikana Riisin kansallispuiston rajalle, lähtöpisteeseen vievä tie pidetään auki, joten talviretkeilyyn on hyvät mahdollisuudet.

Riisitunturin kansallispuistoon liittyvät kiinteästi lounaispuolella sijaitseva Karitunturin soidensuojelualue sekä alueen etelä- ja pohjoisreunoihin rajoittuvat vanhat metsät.

Tutustu Riisitunturin ajankohtaisiin! Lue Kentän kuulumisia -blogia.

Riisitunturi on vuoden valtakunnallinen retkikohde 2010!

 

Minä pidin Riisitunturin reitistä. Kiersimme tuon Riisin Riettaan joka oli n.10 km pituinen matka. Maisemat olivat tosi vaihtelevia ka kauniita. Tulipa meitä porokin vastaan. Ihmisiä emme tavanneet koko reitillä kuin n.kuutisen kappaletta.