Luontokeskuksen pihapiiristä lähtevät polut lähireiteille; Hiidenlammen kulttuuripolulle  (5 km) ja Rytisuon luontopolulle. Reitit johdattelevat kulkijan valoisiin mäntymetsiin, pieniin suoaukeisiin ja rauhallisiin jokivarsimaisemiin sekä koillismaalaiseen kulttuurin kirjoon.

Kävimme kiertämässä edellä kerrotun reitin. Söimme muuten luontokeskuksen ruokalassa matkan huonoimman ja kalleimman ruuan.

Mökille ajaessamme kävimme sopimassa seuraavalle päivälle koskenlaskun Bacecamp Oulangan matkailuyrityksen kanssa (http://www.basecampoulanka.fi/page.asp?languageid=FI&title=etusivu). Ja siellä saimme mahtavat munkkikahvit

Kansallispuiston kauneimmat maisemat
Jyrävä-Rajavyöhyke (I-II)
Ke ja pe klo 11.30
52 eur / henkilö, alle 16 v lapset 26 eur / henkilö
ikäraja 5 v. Kesto 4,5 h.

PRIVATE:
Mikäli haluatte ryhmällenne oman lähdön tai koskenlaskun poikkeavaan kellonaikaan, on hinta 310 eur / lautta. Lautassa kipparin lisäksi korkeintaan 6 henkilöä. Kauneimmat maisemat tauolla ja Hirvirulla-eväillä 390 eur/lautta, kesto 5,5 tuntia.

Maisemareitti alkaa varustautumisella ja 20 min patikoinnilla Jyrävän putouksen alle.
Koskenlasku kestää noin 3 tuntia, päättyen Venäjän rajavyöhykkeen rajalle.
Ensimmäinen 7 kilometriä on jatkuvaa I – II -luokan koskea. Loppua kohden virtaus hiljenee ja loppumatka taittuu täydellisessä hiljaisuudessa vanhan metsän ympäröimänä. Kitkajoen kanjonimaisemat ovat henkeä salpaavat. Hintaan sisältyvät eväät nautitaan lautan lipuessa virran mukana.
Paluukuljetus Basecampiin kestää noin 45 min.

MAANANTAITARJOUS KOKO KESÄN: Kansallispuiston kauneimmat maisemat maanantaisin klo 11:30 39 €

Harmitti hieman jälkeenpäin, ettemme laskeneet Villi -18 reittiä, johon lisi kuulunut pari vähän hurjempaa koskea. No, jääpä ensi kesälle odotettavaa.

Ilta sujuikin sitten tavaroiden pakkauksen merkeissä ja seuraavana aamuna lähdimme kohti kotia.

Reissu oli kyllä hieno, raskashan se oli tälläiselle sohvaperunalle, mutta aika hyvin jaksoin Heli the kuntoilijan matkassa. Uskoisin, että koiramme olivat myöskin tyytyväisiä reissuun.

Ehkä ensi kesänä uudelleen...