Sitähän sanotaan, että lapsi on terve kun se leikkii. Sama pätee varmaan koiriinkin ja sillä perusteella meidän Metku on super terve. Toisaalta kun ajattelee, niin ei Metku oikeastaan leiki vaan hajottaa kaikenlaista Tämän vuoden saldo esim. pureskelluissa kirjaston kirjoissa on kolme kappaletta eli kirja per kuukausi. Nyt kun miettii, niin eihän se oikeastaan ole kovin paljon   Kieltämättä se pikkasen harmittaa, kun joutuu ostelemaan kirjastolle kirjoja, joita olisi voinut alunperinkin ostaa itselle. Jäähän ne alkuperäiset minulle, mutta ne tahtovat olla hieman vaikea lukuisia Metkun jäljiltä Onneksi meidän kirjastontätit ovat kivoja eivätkä ole asettaneet minua ainakaan vielä lainauskieltoon. Eihän siitä voi loppujen lopuksi syyttää kuin itseään, mitä jätän kirjat koiran saataville.

Tänä aamuna paljastui sitten uusi tuhotyö. Minulla on työhuoneen nurkassa peti koirille ja sen vieressä on rottinkiarkku. Aamulla ryhtyessäni  imuroimaan huomasin, että jokin tuholainen oli käsitellyt hieman arkun päätyseinää.

Ei ole vaikea arvata kuka on ollut asialla

Metku rakastaa kaikkia pehmoleluja. Valitettavasti sen rakkaus ilmenee hieman omituisesti, se hajottaa yleensä lelut ihan alkutekijöihin. Seuraava kuva on otettu kamerakännykällä joten kuvan laatu ei ole paras mahdollinen, mutta oli pakko saada napattua kuva nopeasti, Metku oli niin tyytyväisen näköinen saatuaan taas kerran työnsä päätökseen.

Sitkulla jatkuu lääkekuuri ainakin ensi viikkoon. Menemme silloin kontrolliin ja toivottavasti voimme jättää lääkkeet pois. Sitku on kyllä ihan hyväkuntoinen, lenkillä se juoksee ja reuhaa kuin pentuna. Tassujen kutina on myöskin häipynyt kokonaan, joten eiköhän se ole jo terve. Ensi kuussa olisikon sitten vuorossa SItkun sterilointi. Saa nähdä vaikuttaako se mitenkään Sitkun luonteeseen ja painoon. Ruan kanssa täytyy sitten ollakkin tarkkana, Sitkulla on taipumusta pyöristyä muutenkin.

Tänä aamuna koirilla oli kivaa lenkillä, oli hankikanto. Ne pääsivät juoksemaan metsässäkin pitkin hankia ja kyllä ne nauttivatkin sitä. Pitää mennä nyt päivällä uudelleen, onneksi ilma on pysynyt pakkasen puolella, joten ajattelisi että siellä vielä hanki kantaa.

Viikonloppuna pitäisi treenailla Metkun kanssa hieman kehäkäyttäytymistä. Anne ja Taika tulevat meille kaveriksi. Olemme menossa Vaasaan näyttelyyn parin viikon kuluttua. Deli ja Tico perheineen tulee meille silloin ja menemme koko lauma näyttelyyn. Onkin mielenkiintoista kuulla mitä mieltä Eerolan Tapio on Metkusta  (Eerola on siis tuomarina Vaasassa) Metku on kylä ihan karvaton, mutta näkyypä rakenne paremmin  Deli olikin kesällä Tapion arvosteltava, ja ihan kivasti se sujui, vaikka minä olinkin ilmoittanut Delit jo avoimeen luokkaan. Tico ei olekkaan ollut ennen Tapion arvosteltavana. Sitku jää tällä kertaa kotiin.

Metku ja Peetu lenkillä Sipolassa muutama viikko sitten.

Yleensä keväällä minuun iskee kova mökki- ja matkakuume. Mökkikuumeeseen ei auta mikään, mutta matkakuumeeseen auttaa hieman kun on matka kesäksi varattu ja edellisten reissujen kuvien katseleminen helpottaa hieman. Seuraava kuva on otettu Samoksella viime sysynä. Samos oli paikka, jonne vielä menemme. Siellä oli aivan upeat maisemat, ehkä parhaat mitä olemme Kreikassa tavanneet.