Viime viikonlopun, joka oli pääsiäinen, vietimme synnyinseudullani Rantsilassa. Taitaa kunnan nimi olla kyllä nykyään kuntaliitosten takia Siikalatva. Lähdimme torstaina ajelemaan kohti kotikontuja. Matka sujui hienosti, pysähdyimme pari kertaa jaloittelemaan, ja olimme hyvissä ajoin perillä.

Sitku on hienosti toipunut steriloinnista. Poistimme tikit pääsiäisenä. Haava on parantunut hyvin. Koirat nauttivat kovasti kun saivat juosta pitkin peltoja. Siskoni koirat, Onni ja Peetu olivat myöskin siellä. Hyvin kaverukset tulivat toimeen. Peetu ja Metku keksivät kylläkin harmittavan jutun. Taloa kiertää aita, joka talvenjäljiltä kaipaisi hieman korjausta. Nyt portti repsotti hieman, ja kaverukset käyttivät sitä tietenkin hyväkseen ja livahtivat tämän tästä omille retkilleen.

Tein koirilleni parit peltojäljet. Hyvin niillä oli jäljenajo muistissa viime kesältä. Sitkulla tahtoi olla niin kiire ajaa jälkeä, että esineiden nosto tahtoi jäädä. Metku meni jälkensä hyvin, esineitä en ole sille vielä opettanut. Metku innostui niin kovin jäljestämisestä, että karkasi myöhemmin ja ajoi vielä Sitkunkin jäljen yksin.

Keskiviikkona palasimme kotiin. Loppuviikko on kulunut rästitöitä tehden sekä pihaa haravoiden. Torstaina kävimme Helin ja Sakun kanssa tekemässä ruutu-harkat. Saku haki esineet hienosti, aikaa ei kulunut kovinkaan paljon. Metkulle tein pari-kolme esineen noutoa. Kyllä Metku ne nouti, mutta jotenkin tuntui,ettei se ollut ihan 100 %:sti mukana asiassa. Sitku oli taas oma itsensä Kaksi esinettä nousi aika nopeasti. Kolmas esine olikin sitten hukassa. Aikansa sitä etsittyään Sitku päätti, että hae itse esinees, kun olet sen kerran hukannut Se kiersi metsän kautta autolle ja etsintä loppui siihen. En viitsinyt pakottaasitä  etsintää vaan lähdimme koko lauma lenkille. Hauskaa oli, vaikka koulutuksellisesti se ei mennyt ihan oikein

Perjantai-iltana meillä Metkun kanssa alkoikin sitten rauniotreenit. Metkulle tehtiin makkararinkiä seka muutama lähetys niin, että Metku näki kun maalimies meni piiloon. Laji tuntui tosi mielenkiintoiselta, seuraavat treenit ovat ensi perjantaina.

Tänään on meillä juhlapäivä: Metku täyttää 1 vuoden. PaljonOnnea meidän kuopukselle. Makkarakakkua ja siankorvia tarjolla.